WordPress Website Maken In 9 Stappen

Het enige wat je hier hoeft in te vullen is de naam van de categorie. Wanneer je niks invult bij Slug, dan zal er automatisch een slug gemaakt worden gebaseerd op de naam van de categorie. Mocht het om een subcategorie gaan, dan kun je bij Hoofdcategorie kiezen voor de categorie waarvan dit een subcategorie is. De Omschijving is simpelweg een korte beschrijving waar de categorie over gaat. De omschrijving wordt bij veel thema’s niet getoond, dus het is niet altijd de moeite om het in te vullen.

Methodes WordPress Website Verhuizen Naar Andere Webhosting

Klik tot slot op Wijzigingen opslaan om al je wijzigingen door te voeren. WordPress instellingen: Schrijven

Websitetaal: Op welke taal richt jij je met jouw website? Dit is de taal die je bij websitetaal moet invoeren. Selecteer je hier Nederlands, dan maken plugins, thema’s en ook WordPress gebruik van Nederlandstalige vertalingen indien deze beschikbaar zijn. Kies hier dus de tijdzone van de doelgroep waar jij je op richt.

  • Je zal bij het bouwen van de website die jij voor ogen hebt, gegarandeerd een paar keer ergens tegenaan lopen.
  • Dit kan je op jaarbasis tientallen uren uitzoekwerk schelen.
  • Ondersteuning bij het bouwen van je WordPress website?
  • Niet alles spreekt voor zich, wordt besproken in deze handleiding of leggen wij niet voldoende uit.
  • Wanneer je het WordPress hostingpakket van xel.nl afneemt, dan kan je de vraag bij ons neerleggen.

Geef hier aan wat voor gebruikersrol je mensen wilt geven. Abonnee is de rol met de minste rechten en meestal de juiste. Op een later moment WordPress hosting kun je overigens altijd nog de rol per gebruiken aanpassen.

Je hoeft niet moeilijk te doen met UTC+zero of iets dergelijks, je kunt gewoon een stad selecteren die de juiste tijdzone heeft. Datumnotatie: Hier kun je aangeven hoe de datum getoond moet worden op je web site. WordPress Richt jij je op Nederland, dan is “dag maand jaar” het mooist. Week begint op: Je kunt hier aangeven op welke dag je de week wilt laten beginnen. Wat je hier instelt wordt meestal gebruikt door kalender/evenementen plugins.

Wanneer je alles hebt ingevuld kun je op Nieuwe categorie toevoegen klikken om de categorie aan te maken. Oké, terug naar de Standaard berichtcategorie. Je kunt hier een categorie invullen die je standaard wilt gebruiken.

Categorieën aanmaken in WordPress We hebben nog geen categorieën aangemaakt, dus ik zal je direct uitleggen hoe je dit kunt doen. Ga hiervoor naar “Berichten -> Categorieën.

Wat Heb Je Nodig Om Een WordPress Website Te Bouwen?

Wanneer je klaar bent met de algemene instellingen, kunnen we door naar de instellingen voor wordpress website het schrijven. Ga naar Instellingen -> Schrijven. Je krijgt nu de volgende pagina te zien.