Hoe Optimaliseer Ik Mijn WordPress

Op de web site van Cloud86 kan je controleren of een domeinnaam nog vrij is. Bij deze handige domeinnaam device kan je inspiratie opdoen om een domeinnaam te bedenken.

Sommige hostingpartijen geven het zelfs free of charge. De eigenaar van WordPress.com heeft de software program WordPress ontwikkelt. En helpt nog steeds mee aan het door ontwikkelen van de software woocommerce program. Hij heeft het voor het grote publiek gratis gemaakt in WordPress.org.

Maak Je Website Compleet Met Online Marketing!

Naast WordPress, zijn er ook andere softwarepakketten die je kunt gebruiken om jouw web site te maken. Toch wordt aangeraden om gebruik te maken van WordPress, want WordPress is veruit het meest gebruiksvriendelijke en full systeem ter wereld. Elk thema en pagebuilder werkt anders, maar vaak met dezelfde principes. Hieronder gaan we vrij snel een paar voorbeeldwebsites maken. Met een duidelijk stappenplan, begrijpelijk taalgebruik en further toelichting wanneer je dat nodig hebt. We hebben namelijk naast deze vrij uitgebreide handleiding 70+ mini WordPress how-to’s die dieper ingaan op specifieke WordPress wensen, plugins en problemen.

Zie ook meer uitgebreide, beste web page builders, zoals Elementor. Met WordPress als je CMS kies je voor het meest gebruikte CMS ter wereld. Ook zonder ervaring als designer bouw je hier eenvoudig blogpagina’s, een webshop of een professionele web site wordpress webshop op. Met bouwblokken kun je pagina’s construeren vol met mooi vormgegeven foto’s, tekst, formulieren of andere content die je makkelijk kunt aanpassen of vervangen.

Kies Een Geschikte Internet Hosting Supplier

Wanneer je WordPress op je hoofddomein installeert, geldt deze ook voor het (mits je de standaard DNS-instellingen WordPress hosting voor je webhostingpakket gebruikt). Ik heb een vraag over mijn bestaande mail en wordpress installeren.

  • Verder zijn er ook safety plugins die er voor zorgen dat je WordPress web site veiliger is.
  • Geen gedoe dus en jij kunt daarna snel aan de slag met het maken van je web site.
  • Het instellen van nieuwe wachtwoorden op FTP en databasegebruikers is het belangrijkst.

Zo ontstaat een web site die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Wil je meer weten over thema’s, lees dan zeker het weblog. Ook al betaal je voor WordPress zelf niets, Een website maken is nooit helemaal gratis. Je hebt namelijk ook een domeinnaam in combinatie met een hostingpakket nodig. Een domeinnaam is het internetadres, zoals , en internet hosting is als het huis voor het adres, deze heb je nodig zodat bezoekers je web site ook kunnen bezoeken. Je hebt daarnaast altijd de meest nieuwe mogelijkheden die voor web sites beschikbaar zijn. Denk aan een web site die ook op de smartphone goed te bekijken is, snel laadt en een goede technische foundation heeft om hoog in Google te komen.

De kosten hiervoor hangen af van de wensen die je voor jouw website hebt. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende pakketten. Baseer je keuze op bijvoorbeeld de prijs, de beschikbare options als webspace of de klantenservice van het hostingbedrijf. Een WordPress website heeft goede potentie in de zoekresultaten. Voor bijna iedere functionaliteit binnen WordPress is er wel een free of charge of betaalde WordPress plugin te vinden. Kom je bij het vullen, bewerken en/of beheren van jouw web site iets tegen wat je graag op jouw web site wil hebben?

Wel met de oude maar dan komt dus ook de oude naam nog bovenin te staan….. Om je pagina rankings in zoekmachines als Google te behouden kun je de oude URL’s naar de nieuwe URL’s verwijzen.

Lees alles over de Toolkit in ons WordPress Toolkit weblog. Wil jij straks bezoekers naar je website krijgen maar weet je niet hoe? Zorg ervoor dat je hoog staat in de zoekresultaten van Google. Dat noemen we ook wel zoekmachineoptimalisatie . Onze search engine optimization tool scant je web site en laat zien wat jij moet doen om je web site te verbeteren. Zorg er echter wel voor dat je jouw web site veilig houdt, omdat het populaire cms veel aandacht krijgt van hackers.

Van jouw website een succes maken is een lang proces, maar je bent al goed van start gegaan. Je zal nu verder kunnen gaan met artikelen schrijven, je verder verdiepen in WordPress, e-mail marketing, zoekmachine optimalisatie en dat soort dingen. Zorg dat je de beste bent en dat Google niets anders kan dan jouw web site hoog in de zoekresultaten te laten komen.

Wil je nog een keer wisselen dan druk je weer op spatiebalk. Wil je 1 kleur vastzetten, klik dan op het slotje. Ga naar de website en voer de eerste kleur in met de hexadecimale kleurcode. Vergrendel deze kleur en klik op de spatiebalk. Google heeft een eigenmobile pleasant test, een gratis tool om te checken of jouw web site geschikt is voor mobiel. In stap 2 van deze plugin vink je bij ‘ Choose which URLs should be updated’ alle opties aan, behalve de laatste ‘Update ALL GUIDs’.

Met behulp van wireframes starten we met de eerste designs van je website! Samen bepalen we waar bepaalde functionaliteiten moeten komen en hoe deze vorm gegeven moeten worden. Een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem voor het beheren van de web site. We raden daarom, zeker bij zakelijke websites, aan om dit over te laten aan mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Doordat technieken veranderen kan het zijn dat jouw web site uiteindelijk niet meer werkt. Nu heeft u uw WordPress website veilig verhuisd naar een nieuwe internet hosting. De programmeurs/developers kunnen zelf ook een theme maken of een theme aanpassen naar hun eigen stijl.

Tegenwoordig zijn er allemaal handige instruments te vinden on-line. In 2019 gebruikte ik Divi en ben nu uiteindelijk overgestapt op het thema Astra. Bij mij komt ongeveer 50% by way of de hoofdpagina binnen. Aan de hand van de Google analytics zie ik wat een klant belangrijk vind om te bekijken. Ik zet dan de knop duidelijk zichtbaar op mijn hoofdpagina.

Een WordPress plugin is het enige wat je nodig hebt. Vervolgens is het een kwestie van het correct instellen van deze plugin om je website op iedere pagina responsive te maken. Dat wil zeggen dat het gebruik van je website geoptimaliseerd voor mobiele apparaten moet zijn. Compact, lichte en geen overbodige codes, waardoor je web site aan alle pagespeed scores van Google voldoet. Met Gutenberg kunnen we je web site compleet mobile-first ontwikkelen.