Eigen WordPress Website Maken? #1 Gratis Handleiding

In de volgende stap laten we zien hoe je content kan toevoegen aan je blog/berichten pagina. Je ziet nu een scherm die er bijna hetzelfde uitziet als bij de vorige stap. Je kunt een berichttitel toevoegen en vervolgens inhoud toevoegen. Druk daarna op opslaan of publiceren om deze zichtbaar te maken op je web site. Gefeliciteerd je hebt nu je eerste pagina/blog toegevoegd aan je WordPress web site!

Ga naar je dashboard >> pagina instellingen/settings >> lezen. Klik onder de weergave ‘home pagina weergave’ op de statische voorpagina en selecteer vervolgens de home pagina die je eerder hebt gemaakt. Vergeet niet om op de knop “opslaan” te drukken onder de desbetreffende pagina om je instellingen op te slaan. WordPress gebruikt nu de aangemaakte pagina als voorpagina van je WordPress web site website maken en de berichten/weblog pagina om je blogberichten weer te geven. Tijdens de installatie konden we al de titel van je WordPress website kiezen.

Samen Een Supersterke Website Bouwen?

Nadat je de inhoud op je web site hebt aangemaakt, kan je alles in een mooie presenteerbaren vorm op je website WordPress aanpassen. We beginnen met het opzetten van een statische pagina. 5.1 Het creëren van een statische pagina

Om een navigatie menu toe te voegen aan je web site moet je de volgende stappen doorlopen: ga naar dashboard >> uiterlijk/appearance >> menu. WordPress hosting Wanneer je op deze pagina bent voer je als eerst een naam in voor je menu. Daarna klik je op de knop ‘menu aanmaken’. WordPress creëert een navigatie menu.

Wederom, vergeet niet om op de knop ‘opslaan’ te drukken om je instellingen te wijzigen. 5.3 Opmerkingen/reacties instellen WordPress web sites worden geleverd met een ingebouwd reactie systeem. Hiermee kan bezoeker een opmerking plaatsen onderaan je weblog publish. Dit is leuk voor gebruikersbetrokkenheid, maar het is ook een doelwit voor spammers, om links of reclame te plaatsen.

De volgende stap is het toevoegen van de pagina’s die je wilt tonen in het menu. Selecteer de pagina’s en druk vervolgens op toevoegen aan het menu/add to menu. Je zult merken dat de geselecteerde items het lege gedeelte van je navigatiemenu vullen. Je kunt ze op en neer bewegen om de indeling van je menu te wijzigen.

  • Bekijk de WooCommerce handleiding als je hier meer informatie over wilt hebben.
  • De plugin WooCommerce is de populairste plugin als het gaat om het maken van een webshop.
  • Er zijn een aantal website builders online te vinden met gratis opties, maar ik kan je alleen maar afraden om hier gebruik van te maken.

Vergeet niet om op ‘opslaan’ te drukken voordat je de pagina verlaat. Met een navigatie menu kunnen bezoekers bladeren door de verschillende pagina’s van je web site. WordPress wordt standaard geleverd met een navigatiemenu systeem en je WordPress thema gebruikt dit systeem om je menu te tonen.

WordPress voegt er ook automatisch een tagregel aan toe. Met de tekt “Just one other WordPress website”. Je kunt op ieder gewenst moment de titel en slogan/tag van je website wijzigen: dashboard >> instellingen/page settings >> algemeen/common.

De titel van je web site is vaak de naam van je bedrijf, bijvoorbeeld: Insoon Online Solutions. De tag regel is vaak de beschrijving van je website in één korte zin. Bijvoorbeeld: samen opzoek naar de beste ict oplossingen! Je kan ook het veld leeg laten, maar we raden het aan om deze wel in te vullen.

De volgende stap is het kiezen van de locatie van het menu. Deze locatie worden gedefinieerd door je WordPress thema. De meeste WordPress thema’s hebben een primaire menu, dit menu is je hoofdnavigatie.

Veelgestelde Vragen Over WordPress